Recomandari de vacanta in Croatia
» Oferte Dubrovnik

03.11.2014 Croatia

Recomandari de vacanta in Croatia

Atât turiștii care se orientează spre minunata Croația ca destinație viitoare de vacanță, dar și cei care au mai vizitat vor rămâne cu amintiri de neuitat, bucurându-se de o varietate amplă de stațiuni, plaje și așezări urbane care pot fi vizitate, cu buget aproximativ redus.

O zonă accesibilă pentru cei care se îndreaptă spre reputata stațiune Dubrovnik este peninsula Peljsac, care impresionează prin peisaje.
Stațiunea Orebic este recomandată cu precădere familiior cu copii, datorită caracterului liniștit al acesteia și plajelor cu nisip foarte fin, peisaje în care muntele se întâlnește cu marea și obiectivelor turistice. Parcul național Miljet, cunoscut și sub denumirea de insula lui Marco Polo, reprezintă de asemenea un obiectiv ce nu trebuie ratat.
 
Pentru cei care caută cazare la prețuri reduse, sunt recomadate stațiunile Opatija și Porec dinspre nord, în Istria.
Alte recomandări perfecte pentru vizită într-un circuit cu mașina vizează stațiunile Makarska, Brela, Baska Voda pe riviera Makarska, dar și Baska pe insula Krk. Dacă optați pentru cazare in Trogir, o opțiune de alternare a petrecerii timpului liber o constituie plaja Okrug Gornji, situată la 5 kilometri.
 
Dubrovnik
Orașul Dubrovnik trebuie să facă parte din lista oricărui călător de profesie, în rubrica locurilor de vizitat musai o dată în viață! Supranumit și Perla Adriaticii, orașul Dubrovnik întrunește toate așteptările turiștilor. De la peisaje care îți taie răsuflarea, precum Masivul Biokovo și insulele Hvar, Korčula și peninsula Pelješac, pâna la orașul vechi, Piața Brsalje, numeroasele mănăstiri și catedrale, străduțele înguste pe care turiștii se pot pierde ca într-o poveste.
Pentru turiștii în căutarea unei experiențe estivale, plajele variate din Dubrovnik vor răspunde tuturor cerințelor turiștilor orientați spre relaxare:
·         Plaja Banje – este considerată, pe bună dreptate, cea mai frumoasă plajă din Dubrovnik, fiind situată în apropierea orașului vechi.
·         Plaja Sv. Jakov – situată într-o arie relativ izolată, este plaja preferată de localnici. Un motiv esențial pentru a o vizita, nu-i așa?
·         Plajele Lapad – deservesc lungul lanț de hoteluri de Splendind la Kompas din peninsula Lapad.
·         Plaja Copacabana – situată pe peninsula Babin Kuk, este plaja preferată de familiile cu copii.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii